Przepis na pieczone ziemniaki w naszym ognisku

Bardzo często pytacie nas, czy mamy miejsce na ognisko. Tak, oczywiście! W dolnym ogrodzie mamy bardzo dużą przestrzeń do relaksu, a w jej centralnym miejscu, ognisko. Do waszej dyspozycji są siedziska, leżaki i drewno, a także żeliwna nakładka na palenisko, na której przygotujecie jedzenie z grilla.


Zobacz też: Weekend w Zawoi? Wynajmij dom z kuchnią i gotuj!


A jeśli ognisko, to oczywiście polecamy Wam pieczone ziemniaki! Metoda ich przygotowania jest stara jak świat i dziecinnie prosta. Ale czasem warto też spróbować lekko je podrasować, żeby uzyskać jeszcze lepszy efekt.


Ziemniaki trzeba przekroić na pół. Do środka dodajcie masło, paski żółtego sera, dwa plasterki boczku i szczypiorek. Ziemniaka owijacie ciasno folią aluminiową i wrzucacie do środka rozgrzanego ogniska, najlepiej jeśli nie ma w nim już dużego ognia. Muszą się piec około pół godziny. Po wyjęciu dodajecie sól i pieprz. Otwierajcie wino i zestaw gotowy!

Szukasz domu do wynajęcia w Zawoi?
Znajdziesz go tutaj.

4/5 - ocen: 2